Potrzebujesz pomocy? 516 200 290

×

Your Natural Side | 30 ml

Olej z pestek malin tłoczony na zimno

Kod produktu: 107

Dzięki dużej zawartości kwasu linolowego i alfa-linolenowego, wykazuje działanie rozjaśniające i hamujące produkcję melaniny, brązowego barwnika skóry, który produkowany w nadmiarze pod wpływem słońca powoduje tworzenie przebarwień. Wyrównuje koloryt skóry.

29.99 zł
ilość:
- +

Idealny do pielęgnacji:

  • skóry problemowej, z przebarwieniami
  • wrażliwej, skłonnej do alergii
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • pozbawionej elastyczności
  • skóry wymagającej natłuszczenia
  • włosów farbowanych

Działanie:

  • przeciwzapalne – zawiera silne przeciwutleniacze, które działają na skórę antybakteryjnie i antyseptycznie, chroniąc ją przed przebarwieniami. Polecany do pielęgnacji cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej. Zapobiega powstawaniu zaskórników oraz przyspiesza gojenie blizn.
  • przeciwstarzeniowe – nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witamina E, wspomagają produkcję kolagenu i elastyny, pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się, zwiększając jędrność i elastyczność, a także redukując drobne zmarszczki
  • rozjaśniające – dzięki dużej zawartości kwasu linolowego i alfa-linolenowego, wykazuje działanie rozjaśniające i hamujące produkcję melaniny, brązowego barwnika skóry, który produkowany w nadmiarze pod wpływem słońca powoduje tworzenie przebarwień. Wyrównuje koloryt skóry
  • ochronne – dzięki odpowiedniemu kompleksowi antyoksydantów oraz kwasów tłuszczowych, olej ten pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, absorbującego promieniowanie głównie w zakresie UVB i UVA. W praktyce olej ten nie ma dokładnie określonego faktora SPF, dlatego nie może być traktowany jako samodzielny olej ochronny podczas intensywnego kontaktu ze słońcem. Dzięki działaniu powlekającemu i filtrom UV olej z pestek malin spowolnia proces utleniania oraz wypłukiwania się barwnika włosa, naturalnego i sztucznego
  • odżywcze – wysoki poziom witaminy A nadaje mu wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne, odżywcze i regeneracyjne, dlatego polecany jest do pielęgnacji nawet najbardziej wrażliwej skóry, w tym alergicznej. Olej ten podnosi również odporność na zakażenia, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, a także przyśpiesza gojenie ran, oparzeń oraz odmrożeń
  • nawilżające – nienasycone kwasy tłuszczowe (powyżej 80%), zapobiegają nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia. Bardzo dobrze natłuszcza skórę najbardziej przesuszonych partii ciała, pozostawiając na jej powierzchni delikatną warstwę ochronną

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka.
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
  • do masażu wybranych partii ciała – zmieszaj olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego).
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na włosy ułatwiająca rozczesywanie – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • jako „krem do rąk” – kilka kropli oleju wmasuj w dłonie według potrzeby. Możesz zastosować ten olej również jako kurację regenerującą dla dłoni. W tym celu przed snem wmasuj większą ilość oleju w dłonie, a następnie załóż bawełniane rękawice.

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Rubus ideaus Seed Oil; (Olej z pestek malin oczyszczony)
  • Kraj pochodzenia: Chile
  • Postać: płynny olej o charakterystycznym orzechowo – ziołowym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu

Skład

  • Olej z pestek malin oczyszczony
  • Rubus ideaus Seed Oil

Podobne produkty

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz 10 zł rabatu na najbliższe zakupy *

Chcemy dzielić się z Tobą naszą wiedzą o kosmetykach naturalnych i pokazywać produkty, które naszym zdaniem są szczególnie warte polecenia.